PARAMARIBO, 6 jul – Het slagingspercentage op de Vwo-scholen is dit jaar gemiddeld ruim vijftig procent. Het is iets beter dan de score van vorig jaar, maar nog altijd ver van het ideaal. Dit concluderen de diverse directeuren. De indruk overheerst dat het niet al te best gesteld is met het motivatieniveau van de doorsnee student.

Toch kan het niet aan de inzet hebben gelegen van de schoolleiding. “We hebben van alles geprobeerd om onze studenten te stimuleren en te motiveren. Maar bij velen dringt het niet door of worden ze laat wakker, helaas met het gevolg dat ze eindstreep niet halen”, zegt Balram Soemeer, directeur van het J.C. de Miranda Lyceum, tegenover de Times of Suriname. De resultaten zijn vooral bedroevend bij de vakken Economie 1 en Economie 2 (boekhouden).

Evaluaties en aanpassingen leverden klaarblijkelijk nog niet veel op. “Al enkele jaren is het zo dat studenten het slechtst scoren bij Economie 2. Daarom is op advies van de vakleraren besloten een extra lesuur voor dit vak in te bouwen in het tweede leerjaar. Blijkbaar heeft dit niet geholpen”, aldus Soemeer. Het evalueren kan van voor af aan beginnen. Het wachten is nu op het herexamen, waar doorgaans nog minimaal een extra tien procent uit rolt.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.