Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Ruim 40 hectare padie geoogst in Coronie

De rijstsector in het district Coronie heeft een extra stimulans gehad. Met de oogst van ruim 40 hectare padie op maandag 29 oktober, is een grote stap gezet naar de doorstart van de rijstsector in het district. Districtscommissaris Remie Tarnadie bestempelt deze ontwikkeling als een mijlpaal. Naar zijn zeggen is het mogelijk om volgens het concept van Public Private Partnership (PPP), veel voor het district te doen.

De burgervader is ervan overtuigd dat met de oogst van de 40 hectare padie, de spin-off effecten voor zijn gebied niet zullen uitblijven. Coronie biedt nog steeds veel mogelijkheden. Het is alleen een kwestie van oppakken, stelde de burgervader. Erick Boldewijn, ondernemer actief in deze sector, zegt een goed gevoel te hebben met de oogst van de padie.

De rijstsector in Coronie lag een hele poos stil. Er is na enkele jaren een goed resultaat neergezet. Na eerder gevoerde gesprekken met president Desiré Bouterse, heeft het particulier initiatief in Coronie enkele maanden terug gemeend, de sector nieuw leven in te blazen. Ook is benadrukt dat burgers niet moeten wachten op de overheid, maar zelf initiatieven moeten ontplooien.

Volgens Ivan Graanoogst van het Kabinet van de President ligt het in de bedoeling om over drie weken te Ingie Kondre 35 hectare padi te oogsten. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor het klaarmaken van 120 hectare, aangezien het in de planning ligt om het komend seizoen ruim 200 hectare in te zaaien.

De geoogste padie wordt verkocht aan de opkoper. Met de opbrengsten zal er verder in de sector worden geïnvesteerd worden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.