Ambassadeur Nay and Rene van Essen tijdens de ondertekening.

PARAMARIBO-Op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft vandaag de ondertekeningsceremonie plaatsgevonden voor projecten in het kader van het Pepfar Small Grants Program. Enkele organisaties hebben subsidie van in totaal ruim 25.000 US dollar ontvangen om kleine projecten uit te voeren.

Het gaat om de Foundation for Education and Information, de Suriname Business Coalition against HIV & Aids, en de Stichting Leven en Gezondheid. Ambassadeur Nay heeft de subsidie-overeenkomsten ondertekend met vertegenwoordigers van elk van de organisaties: Serena Holland van de Foundation for Education and Information, Giovanni Manhoef van Stichting Leven en Gezondheid en Rene van Essen van de Suriname Business Coalition against HIV en Aids.

De ontvangers zullen het geld aanwenden voor moeilijk te bereiken en kwetsbare bevolkingsgroepen. Het geld zal ook besteed om het bewustzijn te vergroten en stigmatisering en andere vormen van discriminatie tegen mensen die leven met hiv en aids tegen te gaan. Ook zullen de ontvangers van het subsidiegeld via workshops, trainingen en andere evenementen een gezonde levensstijl promoten. Elke organisatie kent een unieke doelgroep en aanpak. De creativiteit die bij de verschillende projecten aan de dag zal worden gelegd varieert van het gebruik van ‘peer educators’ op de werkplek tot allerlei manieren om de boodschap te verspreiden over hoe een hiv-infectie te voorkomen.

Dr. Firoz Abdoel Wahid van het ministerie van Volksgezondheid feliciteerde de ontvangers met hun financiering. Hij zei uit te kijken naar samenwerking tussen de organisaties en het Nationaal Aidsprogramma (NAP). De Amerikaanse ambassade zegt in een persbericht er trots op te zijn met Suriname samen te werken in de strijd tegen de aidspandemie. De ambassadeur sprak zijn waardering uit aan het adres van het ministerie van Volksgezondheid en het NAP voor de bijdrage die zij onder meer via bewustmakingsprogramma’s leveren in het voorkomen van hiv.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.