Door Johan Donner

PARAMARIBO – Met ingang van 8 oktober 2012 zullen tienduizenden kinderen na schooltijd worden opgevangen, verzorgd en van een maaltijd worden voorzien.

Dit is één van de meest ambitieuze aankondigingen over het te voeren beleid in het komende zittingsjaar van de huidige regering Bouterse/Ameerali.

Dit initiatief zal ervoor zorgen dat ongeveer 100.000 kinderen elke schooldag tot ongeveer 17.00 uur op school zullen kunnen verblijven. Na de reguliere lessen zullen zij onder meer een warme maaltijd krijgen, recreatie, regelmatige medische check-ups en indien gewenst huiswerkbegeleiding of maatschappelijke zorg.

Bij de samenstelling van het dieet zal gelet worden op een juiste balans voor een gezond lichaam en zijn deskundigen betrokken bij de opzet en uitrol van het naschoolse programma.

Niet alleen de scholieren en ouders zullen profiteren van deze naschoolse opvang, maar ook de lokale kleine producenten.

Er zullen namelijk op dagelijkse basis lokaal geproduceerde agrarische producten, zoals vlees, groenten en andere voedingsmiddelen worden ingekocht om alle kinderen te voorzien van een verse maaltijd.

Dit project zal stapsgewijs worden uitgerold totdat alle G.L.O. scholen in het programma zijn opgenomen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.