PARAMARIBO – Ruben Rozendaal gaf vanmorgen via radio ABC een resumé van wat zich heeft voorgedaan in de nacht van 7 op 8 december 1982. Hij vertelde de opdracht te hebben gehad van de legerleiding om de personen Fred Derby en André Kamperveen op te halen die nacht.

Hij gaf in het kort wat zich afspeelde bij de woningen van de twee personen. Verder zei hij dat hij de opdracht had om het gebouw van De Moederbond te vernietigen en in de gaten en onder controle te houden wat er gebeurde bij de radiostations ABC en Radika.

Toen hij bij de radiostations aankwam, stonden die twee gebouwen al in brand. Rozendaal bevestigt dat hij niet wist dat de personen die hij moest ophalen, in dit geval Kamperveen, gedood zouden worden. Bij terugkeer in het Fort Zeelandia op de morgen van 8 december om verslag te doen van de nacht, zag hij boven in het Fort lijken liggen.

Hij benadrukt dat velen van hen die deel uitmaakten van de groep van 16 door hun jeugdige onervarenheid zijn misbruikt. Hij wil zien dat zijn naam gezuiverd wordt en niet de geschiedenis ingaat als een moordenaar. Zijn kinderen moeten dat niet als een last meedragen. Hij zegt met klem dat hij geen landgenoten heeft vermoord doch slechts het gebouw van De Moederbond heeft vernietigd.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.