Roy Ristie: “Iedereen heeft recht op een toekomst”

De uit Suriname afkomstige D66 politicus Roy Ristie (58) overweegt zich kandidaat te stellen bij de komende Tweede Kamer verkiezing. Dat maakt hij bekend via zijn facebook account. Ristie wil via zijn ervaring, kennis en achtergrond het verschil helpen maken in de Nederlandse politiek.

Roy Ristie is reeds vanaf 2010 volksvertegenwoordiger in het stadsdeel Amsterdam Zuidoost (80.000 inwoners) en lid van de op één na grootste fractie D66-OZO. Hiertoe heeft hij het mandaat gekregen via voorkeurstemmen. Deze oppositie partij heeft ondermeer de plaatselijke bibliotheek weten te redden van onnodige verschraling. In zijn functie als raadslid wist hij in korte tijd een lans te breken voor meer transparante communicatie, kunst- en cultuurbeleid, verbetering van de leefbaarheid (m.n. in Holendrecht) en heeft hij nieuwe inzichten weten aan te reiken t.a.v. ouderbetrokkenheid bij de ontwikkeling van kinderen maar ook voor vrijwilligerswerk, minder validen, fijnmazig openbaar vervoer en de verkeersveiligheid.

Roy Ristie is geen onbekende in de Nederlandse samenleving. In de afgelopen 30 jaar heeft hij oplossingen aangegeven voor verschillende diversiteitsvraagstukken. Zo heeft hij aan de wieg gestaan van lokale public-access radio en televisie waaronder het internationaal geprezen omroepbestel van Amsterdam en andere grote steden. Hij heeft met succes landelijke inzichten aangereikt op het gebied van multiculturele gezondheidszorg en hij heeft talloze onderwerpen op de maatschappelijke agenda weten te plaatsen. Zo vertaalde Ristie zijn inzet voor historisch besef zowel bij de herdenking van het gedeeld verleden van Nederland en haar koloniën via de oprichting van het 30 juni/1 juli Comité Nederland, als ook t.b.v. het 4/5 mei Comité Amsterdam Zuidoost met een unieke doelstelling.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.