De Surinaamse Biljartbond heeft op zondag 18 augustus 2013 de finale van de 2e klasse persoonlijke “libre” kampioenschappen gehouden. Roy Pawirodimedjo mag zich nu kampioen 2013 noemen in de 2e klasse van de persoonlijke “libre” kampioenschappen. Ewald Wongsoredjo werd hierdoor nummer 2.  Twaalf  personen hadden zich ingeschreven voor deze kampioenschappen.

De districten Nickerie en Marowijne waren ook vertegenwoordigd en wel door Rayen Jiwalal en Elmer van Hees van Marowijne (Moengo) en Farley Mohamedjoenoes en Ewald Wongsoredjo van Nickerie.

Op zaterdag 17 augustus 2013 waren er al drie finalisten bekend. Kenneth Braaf werd nummer 1 in poule 1 en Roy Pawirodimedjo werd nummer 2. Elmer van Hees was nummer 1 in poule 2, terwijl Henk Chin A Foeng of Ewald Wongsoredjo nog moesten strijden voor de 2e finale plaats in deze poule.

Ewald en Henk stonden beide op 4 wedstrijdpunten en hun moyenne verschilde maar 0.01 punt. Henk Chin A Foeng heeft zaterdag 17 augustus zijn laatste partij van verloren van Headly Landbrug terwijl Ewald Wongsoredjo zich heeft verzekerd van een finale plaats door te winnen van Harold Tirion.

Van de vier finalisten was Roy Pawirodimedjo de enige die gezien zijn resultaat van de voorronden gedegradeerd is.

De kruisfinale zag er als volgt uit:

Kenneth Braaf (#1 poule 1) – Ewald Wongsoredjo (#2 poule 2)

Deze partij is gewonnen door Wongsoredjo met 90-89 in 31 beurten waardoor Wongsoredjo zich heeft geplaatst voor de finale.

Elmer van Hees (#1 poule 2) – Roy Pawirodimedjo (#2 poule 1)

Roy Pawirodimedjo heeft na 35 beurten korte metten gemaakt met van Hees en de partij na 35 beurten beëindigd met een stand van 90 – 83. Roy werd zo de tweede finalist.

Bij de strijd om de derde (3e) plaats streek van Hees met de eer en versloeg hij Braaf met 90 – 62 in 26 beurten.

De finalepartij is heel goed begonnen voor Ewald Wongsoredjo. Roy Pawirodimedjo mocht beginnen met de wedstrijd maar miste al bij de eerste stoot. Ewald maakte daar gebruik van en opende het spel met 13 caramboles bij zijn eerste stoot.

Het is Roy pas bij de 13 beurt gelukt om de scoor gelijk te maken en wel 32-32. Tot de 27ste beurt ging het spel gelijk op. Het lukte Pawirodimedjo het spel te beëindigen na 34 beurten met een stand van 90 – 75.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.