Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Rooms-katholieke leiders Caribisch gebied bezorgd

PARAMARIBO, 7 mei – De Rooms-katholieke bisschoppen van het Caribisch gebied zijn bezorgd om de invoering van de amnestiewet in Suriname. Aan het eind van hun jaarlijkse Antilles Episcopal Conference, AEC, in Georgetown, Guyana, gaven de bisschoppen een gezamenlijke verklaring uit. Gevreesd wordt vooral voor de “invloed op de strafzaak tegen de huidige president en andere medeverdachten.”

Het gaat dan om de decembermoorden “en andere strafzaken omtrent mensenrechtenschendingen gedurende de periode die gedekt wordt door de amnestiewet.” Ook wordt gewezen op eerdere veroordelingen door internationale organisaties en instituten. De Surinaamse samenleving mag zich verzekerd weten van “steun in gebed bij het streven naar ontwikkeling, vrede en gerechtigheid.” Kritiek hadden eerder al Amnesty International en de Inter-Amerikaanse Commissie Mensenrechten.

Ook de Hoge Commissaris voor Mensenrechten bij de Verenigde Naties, Navi Pillay, was niet zuinig met kritiek. Volgens Pillay is de wet een poging van de verdachten om te ontkomen aan gerechtigheid. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zei onlangs dat Pillay “opzettelijk verkeerd is geïnformeerd.” Twee ambassadeurs kregen de opdracht de ‘juiste informatie’ af te geven.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.


Posted

in

by