TOTNESS-Drie jeugdigen van het district Coronie stonden vandaag terecht voor moord. Ze hadden de 70-jarige winkelier ‘ Omu Tjon’ met zodanig veel geweld beroofd, dat de chinees enkele dagen later in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo aan zijn verwondingen bezweek. Deze roof zorgde voor veel commotie in het kokosdistrict.

De drie verdachten ontkennen enige betrokkenheid bij de moord. Een voetbalschoen was echter de stille getuige. De advocaat van de verdachten, Irwin Kanhai, zegt dat er veel twijfels zijn. Hij vroeg de rechter zijn cliënten, in afwachting op de verdere behandeling van deze zaak, in vrijheid te stellen.

Zowel de rechter als het Openbare Ministerie stelde dat het om een zeer ernstige zaak gaat. Ze gaven dan ook geen gehoor aan het verzoek van Kanhai. Kanhai ergerde zich eraan dat de politie het in het dossier steeds heeft over informanten/ bronnen. Volgens hem gaat het om meer dan honderd informanten die hij geteld heeft in het dossier.

Na het reces van de rechters wil hij dieper ingaan op de rol van deze informanten. “Hoe toets je de betrouwbaarheid van die informatie?”, vraagt hij zich af. Volgens onderinspecteur Jabini, die als getuige is gehoord, is Coronie een kleine gemeenschap. Hij zegt dat het voor hem vrij duidelijk is welke informatie betrouwbaar is en welke niet. De drie verdachten blijven aangehouden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.