Met een 43-tal vragen en enkele steenharde opmerkingen heeft BEP- parlementariër Ronny Asabina het huisvestingsplan van de tafel geveegd. ‘Dit huisvestingsplan wordt nooit goedgekeurd door een nationale of internationale instelling voor financiering. Het voldoet niet aan de eisen’, zei Asabina. ‘Je kan geen plan maken zonder een gedegen begroting. Een plan zonder adequaat cijfermateriaal is geen plan. En het minimale cijfermateriaal dat er te vinden is, is reeds achterhaald. Ik zie demografische cijfers van de census van 2004 erin’, merkte Asabina op. Hij noemt het huisvestingsplan eerder ‘een document met wenselijkheden dat US$ 3.2 miljard zal kosten’.

De vragen van Asabina hadden betrekking op een huisvestingsonderzoek, de woningnood, de woningaanvragen, de leeftijd van de aanvragers, de betrokkenheid van architectenbureaus, aannemers en nutsbedrijven, de projecties van te bouwen woningen per jaar en de wachttijden.

Asabina mist een gedegen actieplan. ‘Als je een plan maakt voor 5 jaar, moet je tenminste een actieplan hebben voor het eerste jaar. In dit 66 pagina’s tellend huisvestingsplan is er slechts een kwart pagina besteed aan het actieplan.’

Asha Gajadien-Bhagwat


Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.