PARAMARIBO, 7 apr – Oud-rebellenleider van het Junglecommando Ronnie Brunswijk wil president van Suriname worden. Brunswijk zei dat vannacht in het André Kamperveenstadion, voor de show van de Amerikaanse hiphop artiest Rick Ross. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

De 52-jarige Brunswijk had de Amerikaanse rapper naar Suriname laten halen voor een show van een uur. Tijdens de show gaf hij aan dat hij in 2015 een gooi wil doen naar het presidentschap. Volgens Starnieuws vroeg Rick Ross het publiek om Brunswijk te ondersteunen om president van het land te worden.

Brunswijk is voorzitter van de politieke partij Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) en de A-Combinatie (AC). Daarnaast is hij directeur van NV Robruns, een goudbedrijf dat exploratierechten heeft op ruim zevenduizend hectare aan de Marowijnerivier. Ook heeft Brunswijk zes goudmijnen in de gebieden aan de Saramaccarivier, Sarakreek en Tossokreek en een privé-eiland in de Marowijnerivier. Hij is door de rechtbank van Haarlem, Nederland bij verstek veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor cocaïnehandel.

Onder de bevolking van Oost-Suriname geniet hij een zekere mate van populariteit doordat hij als een Robin Hood arme mensen ondersteunt.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.