PARAMARIBO – Op dinsdag 8 mei 2012  wordt wereldwijd Rode Kruis Dag herdacht. In Suriname zal er een bewustzijnscampagne gehouden worden voor kinderen en ouders met een beperking. Deze dag wordt georganiseerd door de Welfare unit van het SRK en zij zullen de activiteiten op deze dag in een nieuw jasje steken. De discussiepunten zullen door middel van een ‘kruderi’ worden behandeld. Er gaan drie thema’s besproken worden.

Ten eerste dat er geen of nauwelijks begeleiding is voor ouders met een kind dat geboren is met een lichamelijke of  verstandelijke beperking. Het tweede discussiepunt zal zijn het ontbreken van een structureel systeem om jong volwassenen met een beperking te ondersteunen of te begeleiden in het zelfstandig wonen. Ten slotte wordt er gesproken over een taboe, dat bestaat over seksualiteit van mensen met een beperking.

De jongvolwassen mensen met een beperking hebben ook behoefte aan een levenspartner met wie ze hun leven en leed willen delen. Er is hiervoor begeleiding nodig en het Rode Kruis zal in deze behoefte voorzien. Diplomatic Ladies Group heeft een bedrag van SRD. 9500,- ingezameld voor deze activiteiten op  8 mei 2012 en intussen overhandigd aan het bestuur van het Surinaams Rode Kruis.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.