Roché Veldkamp.

PARAMARIBO-”Roché Veldkamp is een speler die wij in de toekomst zeker in de gaten moeten houden”. Dat zegt de Surinaamse Biljart Bond (SBB) over de 12-jarige biljarter, die niet alleen de jongste speler is, maar tevens ook de jongste arbiter ooit.

De tiener is lid van de VOS waar hij vaak poolbiljart speelde en naar biljartpartijen keek totdat hij het eens waagde een biljartkeu te pakken en een balletje begon te stoten. Het heeft niet lang geduurd voordat menigeen doorhad dat Veldkamp talent heeft en het ver kan schoppen in de biljartwereld. Hij heeft al eens meegedaan met een intern biljarttoernooi bij de VOS, waar hij tweede werd.

Behalve Veldkamp zijn er nog drie jongelingen van Biljartclub Connection uit Saramacca die het ver zouden kunnen schoppen. Het gaat om Idahosa Scholsberg (14), Joel Menso (16) en Kavish Rampirai (20). De SBB zegt blij te zijn dat er na jaren van vergrijzing “eindelijk” verjonging is in de biljartsport.

De SBB is overigens op 15 maart begonnen met het afdraaien van de persoonlijke kampioenschappen in de vijfde klas. De wedstrijden worden gespeeld in Club Ivoor aan de Limesgracht.

De volgende partijen worden gespeeld op 5, 6 en 7 april. De partijen starten op 5 en 6 april om vijf uur ’s middags. Op 7 april wordt een aanvang gemaakt met de kruisfinales, en wel om 12:00 uur. De finale is omstreeks drie uur ’s middags.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.