Een robot met vier poten kan nu officieel harder rennen dan topsprinter Usain Bolt. The Cheetah heeft in een nieuwe test een snelheid van 47,15 kilometer per uur gehaald.

Dat blijkt uit een video van Boston Dynamics die de robot ontwikkelt.

Bij een eerdere test kon de robot slechts 29 kilometer per uur rennen terwijl de topsnelheid van Usain Bolt 44,7 kilometer per uur is. Daarmee heeft de sporter het snelheidsrecord voor een mens in handen.

In de video is ook te zien dat The Cheetah bij een hogere snelheid dan 47,15 kilometer per uur struikelt. Door een beveiligingsmechanisme wordt de robot dan opgetild. De robot kan de topsnelheid uiteraard ook langer vasthouden dan Bolt.

Het project wordt financieel gesteund door the Defense Advanced Research Project Agancy (DARPA). Deze groep, een instituut van het Amerikaanse ministerie van Defensie, heeft eerder ook het project gesteund dat uiteindelijk uitmondde in het internet.

Bovendien heeft DARPA een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.

Bij de presentatie van The Cheetah in maart 2011 stelde Boston Dynamics: “Er is geen fundamentele reden waarom we niet dezelfde snelheden als de dieren kunnen halen, dus 95 tot 110 kilometer per uur.”

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.