Home » Surinaams nieuws » Robinhood kegelt WBC uit Beker na penalty’s

Robinhood kegelt WBC uit Beker na penalty’s

De feestvreugde bij Robinhood blijft voortduren. De ploeg is dit seizoen nog steeds ongeslagen (foto: Regillio Derby)

Bij de voortzetting van de SVB-bekercompetitie speelde de nog ongeslagen ploeg van Robinhood tegen WBC. Beide ploegen kwamen echt heel slecht voor de dag. Want zowel Robinhood als WBC speelden beneden maats. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd en beide ploegen leden veel balverlies. De wedstrijd begon 0-0 en eindigde ook in een 0-0-stand. Na het nemen van penalty’s won Robinhood met 5-4. De ploeg blijft ongeslagen dit seizoen. Voorwaarts speelde 1-1 gelijk tegen SNL, maar na vrije trappen vanaf de 11 meter stip won Voorie met 4-3.

WBC begon iets beter dan Robinhood in deze wedstrijd, maar tot reële scoringskansen kwamen ze niet. Terwijl de koploper van de Hoofdklasse gewoon rustig verdedigde en meer op de counters speelde. Maar al in de eerste helft moest doelman Ronnie Aloema tot het uiterst gaan om de stand op 0-0 te houden. In de tweede helft speelde Robinhood iets beter en creëerde hier en daar wat halve kansen, maar tot een reële scoringskans kwamen ze niet. Terwijl WBC in de tweede helft meer probeerde met de lange ballen, om hun spitsen in werking te brengen. In de 78ste minuut werd een vrije trap gegeven aan WBC. Precies op dat moment viel Vangelino Sastromedjo in bij WBC. Hij nam direct plaats achter de vrije trap en tot het geluk van de Robinhood-aanhangers trapte Sastromedjo de bal tegen de paal aan. De wedstrijd eindigde in een 0-0-gelijkspel en er werden meteen penalties getrapt.

Vangelino Sastromedjo mocht de eerste penalty nemen en hij trapte die feilloos binnen. Daarna trapten Emilio Limon, Marlon Felter en Rinaldo Lupson de penalty’s voor WBC ook raak. Aan de kant van Robinhood namen Vernon Etnel, Joel Baja, Giovanni Waal en Iwan Pinas de ‘pins’ ook goed. Bij de vijfde strafschop ging het echter mis bij WBC, want Gary Sordjo trapte zijn penalty hoog over het doel. De vijfde strafschop bij Robinhood werd genomen door doelman Aloema. Hij maakte geen fout en schakelde WBC uit.

Voorwaarts wist zich ook te plaatsen voor de volgende ronde door van SNL te winnen na het nemen van penalty’s. De wedstrijd eindigde in een 1-1-gelijkspel na een 1-0-ruststand voor Voorwaarts. Gerzinho Lieveld scoorde voor Voorwaarts, terwijl Furgill Ong a Fat de gelijkmaker scoorde. Bij het nemen van penalty’s mistten Virgill Kogeldans en Giovanni Alleyne, terwijl Partick Pika, Fabian Lijkwan en Donovan Loswijk wel scoorden voor SNL. Aan de kant van Voorwaarts benutten Angero Renfrum, Julnes Plet, Daninhio Plet en Obrendo Huiswoud hun trappen, terwijl Evani Esperance mistte. Voorwaarts won de penaltyserie met 4-3.