Home » Surinaams nieuws » Robinhood blikt Inter Wanica met 10-0 in

Robinhood blikt Inter Wanica met 10-0 in

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Robinhood heeft vrijdagavond een monsterzege geboekt op Inter Wanica. Na een 4-0 ruststand werd het uiteindelijk 10-0 voor de landskampioen in het Franklin Essed Stadion. Ondanks de zege was trainer Roberto Gödeken kritisch op zijn ploeg. “Tegen zulke teams die weinig druk zetten op het spel, spelen mijn spelers soms nonchalant. De score kon iets hoger zijn geweest”, zei de oefenmeester.

De doelpuntenregen begon al in de derde minuut nadat topscorer Shaquille Cairo het ijs brak. Vijf minuten daarna verdubbelde hij de score. Dimitrio Andro, die goed in het spel zit, maakte in de zeventiende minuut het derde doelpunt op aangeven van Jamilhio Rigters. Don Tuur zorgde voor de vierde treffer vijf minuten vóór rust. Bij Inter Wanica zat er duidelijk geen structuur in het spel en liet het niveau te wensen over.

“Dit is een onacceptabele score”

Inter Wanica-trainer Ramon Apoetiti

In het eerste kwartier na de rust eiste Tuur alle aandacht op. Eerst zorgde hij met zijn tweede goal voor het handjevol (5-0), maar in de 56ste minuut moest hij met rood het speelveld verlaten. Hij werd bestraft wegens natrappen.

Ondanks de numerieke minderheid liep Robinhood geen gevaar. Integendeel, bleef de club erop los scoren. Franklin Singokromo, Roshiano Soebarman en Quillano Stedenburg pakten elk een doelpunt mee, nadat ze kwamen invallen. Shamar Bouman scoorde ongelukkigerwijs in eigen doel voor Inter Wanica (9-0), voordat Cairo zijn hattrick in de negentigste minuut completeerde en de eindscore op 10-0 bepaalde.

Ramon Apoetiti, coach van Inter Wanica, zei “super teleurgesteld” te zijn over de gang van zaken op het veld. “De groep heeft nu kennelijk een duidelijke straf nodig om serieuzer te voetballen. Dit is een onacceptabele score”, aldus de coach.

Gödeken naar VS met Natio

Gödeken vliegt zaterdag naar Nederland om zich aan te sluiten bij de nationale voetbalselectie van Suriname. Natio is vanaf 2 juni op trainingskamp in Amsterdam als voorbereiding op de kwalificatie voor de Concacaf Gold Cup, die van 16 tot en met 20 juni in de Verenigde Staten plaatsvindt.

Tegen de Ware Tijd zegt de assistent van bondscoach Aron Winter erin te vertrouwen dat zijn afwezigheid bij Robinhood goed zal worden opgevangen door de rest van de technische staf. “We hebben goede afspraken gemaakt en ik ben ervan overtuigd dat alles goed zal verlopen”, stelt Gödeken.

Van 3 tot en met 13 augustus neemt de landskampioen deel aan de Concacaf Club Shield. De coach geeft aan dat in vergelijking met vier jaar geleden het een heel ander toernooi zal zijn. “We zullen de komende periode meer te weten komen over onze tegenstanders en dan gaan wij aandacht schenken aan die teams.”

Coach Roberto Gödeken vertrekt zaterdag naar Nederland, waar hij zich voegt bij het nationale elftal van Suriname.