Donderdag lanceren zestien Europese kennisinstituten websites die het publiek informatie geven over de stoffen die de tabaksindustrie toevoegt bij de productie van sigaretten.

De websites geven informatie over veertien additieven die tabaksfabrikanten toevoegen aan sigaretten, zoals glycerine, suikers, cellulose, drop, cacao, menthol en vanille. Deze middelen worden toegevoegd zodat de sigaret aantrekkelijker wordt.

Ook worden stoffen toegevoegd die sigaretten nog verslavender maken. Op deze manier worden sigaretten aantrekkelijker voor jongeren en gaan mensen meer roken.

Van sommige stoffen is nog onvoldoende bekend wat de negatieve gevolgen voor de volksgezondheid zijn omdat niet duidelijk is welke stoffen vrijkomen bij de verbranding ervan.

Roken is een belangrijke veroorzaker van longkanker, hart- en vaatziekten en luchtwegaandoeningen. In Europa overlijden ieder jaar bijna 700.000 mensen aan de gevolgen van roken.

Stivoro is blij met deze eerste stap naar volledige openheid van zaken. Directeur Lies van Gennip: “Op elk product dat je in de supermarkt koopt staat tot in detail vermeld wat er in zit. Daarom is het onbegrijpelijk dat zo’n aantoonbaar schadelijk en dodelijk product als tabak alleen vermeldt hoeveel koolmonoxide, nicotine en teer het bevat.”

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.