De aanbevelingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds op het gebied van voeding en leefstijl verlagen het risico op sterfte aan kanker, hart- en vaatziekten en ziekten van de ademhalingsorganen met 34 procent.

Dat blijkt uit een nieuw en grootschalig onderzoek onder bijna 380.000 mensen uit 9 Europese landen waaronder Nederland.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds formuleerde tien aanbevelingen op het gebied van voeding en leefstijl voor een lager risico op het krijgen van kanker.

Voor het onderzoek zijn er bijna 380.000 deelnemers uit 9 Europese landen meer dan 12 jaar lang gevolgd. De onderzoekers vergeleken de deelnemers die de aanbevelingen het nauwst volgden met de deelnemers die dat het minst deden. Uit deze vergelijking blijkt dat de eerste groep maar liefst 34 procent minder risico op sterfte aan verschillende ziekten had.

De mensen die het nauwst de aanbevelingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds volgden, hadden 20 procent minder risico op sterfte aan kanker, 44 procent minder risico op sterfte aan hart- en vaatziekten en beroerte, en zelfs 50 procent minder risico op sterfte aan ziekten van de ademhalingsorganen vergeleken met de mensen die dat het minst deden.

Onderzoekers hebben daarnaast ook geconstateerd dat een gezond gewicht het risico op sterfte aan verschillende ziekten met 22 procent verlaagde.

Het eten van groente, fruit en andere vezelrijke voeding verlaagde het risico op sterfte aan verschillende ziekten met 21 procent, en het risico op sterfte specifiek aan kanker met 17 procent.

Het beperken van de consumptie van alcohol tot 2 glazen voor mannen en 1 glas voor vrouwen per dag verlaagde het risico op sterfte aan kanker met 21 procent.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.