door Robin Rosario

NICKERIE – De rijstboeren in Nickerie willen voor dit seizoen ook beslissen over de opkoopprijs voor padie en het niet aan de molenaars alleen overlaten. Dit verneemt GFC Nieuws uit Nickerie. Momenteel heeft de molenaar een richtprijs van niet meer dan SRD 55,– per baal van 79 kilo. Dat is moordend voor de boer.

De VPP heeft na het maken van een inzaaicalculatie en een kleine winstmarge een prijs berekent van SRD 90,– als de opkoopprijs per baal. De VPP van voorzitter Bramdew Rampadarath ziet de rijstsector na de mijnbouwsector als grootste producent.

Voedsel hebben wij nodig en de werkzaamheden van de boer moeten nu eens erkend worden. Daarvoor moet hij goed worden betaald anders gaat deze sector volledig kapot. We zullen dan rijst moeten importeren om te eten.

Hij valt de minister en het ministerie aan die niets voor de sector doen. Minister Hendrik Setrowidjojo die recentelijk in Nickerie was, heeft de rijstorganisatie en de rijstexporteurs uitgenodigd voor donderdag om zaken te bespreken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.