De poli van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) op Meerzorg krijgt een nieuw gebouw. Momenteel wordt er een voorlopig onderkomen gezocht voor de poli, zodat het oude gebouw met de grond gelijk kan worden gemaakt en er een nieuw gebouw kan worden opgezet. Officiële bronnen bevestigen dat er een nieuw gebouw wordt neergezet voor de bewoners te Meerzorg. Het oude poligebouw verkeert al jaren in een erbarmelijke staat en voldoet al lang niet meer aan de eisen van een polikliniek. In een eerder interview had de directeur van de RGD,MaaltieSardjoe,reeds tijdens de heropening van het nieuwe poligebouw op Johanna Margaretha aangekondigd dat er meer poli’s zouden komen in Commewijne.
De parlementariër SheilendraGirjasing juicht het nieuwe gebouw toe. ‘Het oud poligebouw voldeed al heel lang niet meer aan de standaarden. Het is een noodzaak dat een nieuw gebouw wordt neergezet, daar zeker 80 procent van de mensen op Commewijne gebruikmaken van de diensten van de RGD op Meerzorg. Elke dag bezoeken zeker honderden mensen de poli’, aldus Girjasing. De volksvertegenwoordiger maakt ook de opmerking dat er veel mensen zijn die met een on-en minvermogenkaart bezoeken brengen aan de dokter, terwijl ze niet eens in aanmerking horen te komen voor zo een kaart. ‘Ik ben er altijd tegen geweest dat er personen zijn die dikke kettingen dragen en met cellulairs lopen, goede auto’s rijden en mooi met een on-en minvermogenkaart een bezoek brengen aan de dokter. Dat kan niet en het is niet billijk tegenover mensen die wel de behoefte aan zo een kaart hebben.’
Girjasing zegt dat opeenvolgende regeringen hebben gemaakt dat vandaag de dag op zo een manier kaarten worden verstrekt. ‘Men hoeft alleen te stemmen op een bepaalde partij en men krijgt een on- en minvermogenkaart.’ Volgens Girjasing is er een grote behoefte aan een spoedeisende hulp op Meerzorg. Als volksvertegenwoordiger is hij benaderd door verschillende burgers om via de autoriteiten een spoedeisende hulp te krijgen in het district. Patiënten die naar de spoedeisende hulp moeten worden gebracht, moeten eerst door een lang file op de Wijdenboschbrug voordat ze aankomen bij het Academisch Ziekenhuis. Een spoedeisende hulp zou een heleboel inwoners van dit district veel leed besparen, vindt Girjasing.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.