door Robin Rosario

PARAMARIBO – De leiding van begraafplaats Rene’Hof heeft gereageerd op de aantijgingen dat zij weigert Urbain Burleson, een van de door de politie gedode zogenoemde criminelen op 12 juni, te willen begraven. Jules Blinker, voorzitter van de Stichting Pijl en Boog, de organisatie die het beheer heeft van de begraafplaats en Leendert Grant, penningmeester, doen enkele zaken uit de doeken.

In de afgelopen vijf jaren hebben zij als dragers van de bekende groep “Sherwood Brothers” vele problemen gekend bij deze zwaar emotioneel beladen begrafenissen. Buiten de familie om komen vrienden met allerlei voorwerpen, van messen tot en met pistolen, de overledene de laatste eer bewijzen. Een van de dragers heeft in zo’n situatie een barstwond opgelopen. Beide bestuursleden willen oncontroleerbare en onoverzichtelijke situaties voorkomen. De ervaringen hebben de leiding huiverig gemaakt.

“Wij zijn inderdaad een openbare begraafplaats”, zeggen zij aan GFC Nieuws, “maar wij moeten ook rekening houden met de status van onze organisatie.” Stichting Pijl en Boog en Rene’s Hof varen onder de vlag van Court Humaniteit. De dragers zijn niet verzekerd tegen verbaal en fysiek geweld. “Mocht er iets gebeuren dan staan wij te kijken. Wij discrimineren niet”, benadrukken de beide bestuursleden, “maar willen zaken die wij niet in de hand kunnen houden, voorkomen.”

De moeder van de overleden Burleson had via de media verklaard dat haar zoon wordt gediscrimineerd, omdat hij de naam van crimineel draagt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.