GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het beste wat je kunt doen als man, ook als vrouw, wanneer je wordt aangevallen of lastig wordt gevallen, is hard weg rennen indien je die mogelijkheid hebt.

Ook al ben je een sterke en ervaren kickbokser of worstelaar en weet je zeker dat jij je belager aankan, is het de beste optie om een vechtconfrontatie uit de weg te gaan.

Experts van de Amerikaanse marine leggen uit dat vechten altijd de laatste keuze moet zijn, snel wegvluchten de eerste.

Je weet namelijk niet of je aanvaller gewapend is met een mes of vuurwapen en vrienden in de buurt op de loer liggen om je vijand te helpen. Indien dat zo is, heb je al een kleinere kans om het gevecht te overleven.

Aan de ander kant is er ook een nadeel als  je de strijd aangaat. Ook al sla je de vijand tot moes, dan nog zijn de problemen niet achter de rug.

De mogelijkheid dat jij wordt aangeklaagd en de cel in moet wegens mishandeling of in een erger geval doodslag, is groot aanwezig.

Bovendien zul je achteraf rekening moeten houden met represailles van het slachtoffer, diens vrienden of nabestaanden.

Een vechtsportbeoefenaar uit Den Haag vertelt aan GFC Nieuws dat hij het eens is met de Amerikaanse mariniers.

Maar hij wijst erop dat elke situatie anders is. Indien iemand echt in nood is en dringend hulp nodig heeft, is het volgens hem vaak wel noodzakelijk om direct de harde confrontatie aan te gaan.

“Als de situatie geen andere keus biedt, dan zul je moeten vechten als een tijger”, benadrukt hij tegenover GFC.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.