PARAMARIBO, 28 mrt – De prijs van goud op de wereldmarkt neigt de laatste weken minder hard te stijgen. Hier en daar is er zelfs een dalende trend waar te nemen. Maar deze bewegingen drukken geenszins het optimisme over de principeovereenkomsten met multinationals. Het zijn en blijven goede deals, meent minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen.

Het bedingen van een groter aandeel in investering en winst was en is een uitstekend principe. Een kwestie dus van hoe je ernaar kijkt.”Met dit edelmetaal gaat het om het verschil tussen kostprijs en wat ermee verdiend kan worden. In Suriname zijn we kennelijk gewend geraakt dat de prijs dagelijks hard stijgt. En als dat niet meer gebeurt, wordt er geschreeuwd. Maar kijk naar het verschil tussen de productiekosten en marktprijs. We praten over iets zeer goeds”, zegt Hok tegenover de Ware Tijd.

Waar het nu op aankomt is te zorgen voor duurzaamheid. Suriname heeft behoefte aan investeringsmogelijkheden. Anders blijven winsten uitstromen en zal pessimisme troef blijven. “Men moet beseffen dat een heleboel Caribische landen niet hebben wat wij rijk zijn. Men ziet op tegen Suriname. En hier zitten we onszelf te kleineren, de mogelijkheden te ontzeggen, onszelf te onderschatten en tegen elkaar te vechten”, aldus Hok.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.