Mensen die op het platteland leven hebben meer kans op een succesvolle liefdesrelatie dan mensen die in de stad wonen. Dat blijkt althans uit een nieuw Engels onderzoek.

Zo’n 77 procent van de Britten die op het platteland wonen hebben hun soulmate gevonden. Van de mensen die in steden wonen heeft daarentegen slechts 48 procent de liefde van zijn leven gevonden, zo blijkt uit een onderzoek dat een Britse TV-zender hield onder 2.000 mensen.

Op het platteland duurt een relatie gemiddeld twee keer zo lang dan in de stad. Ruim 60 procent van de Britten op het platteland heeft al meer dan tien jaar een relatie. Van de stadsbewoners is dit slechts 21 procent.

Op het platteland kiezen mensen ook vaker voor een huwelijk. Zo’n 55 procent is getrouwd, tegen 45 procent in de stad.

Op het Britse platteland zeggen mensen vaker ‘ik hou van jou’ tegen hun geliefde. Ze gaan ook minder vaak vreemd – slechts 10 procent tegen 20 procent in de stad. Van de stadsmensen is maar 22 procent tevreden met zijn seksleven. Op het platteland is dit 63 procent.

Stadsmensen zijn vaker op zoek naar een partner met geld. Zo’n 34 procent vindt dit belangrijk. Op het platteland is dat slechts 11 procent. In de stad geven mensen ruim 80 euro uit aan een date. Op het platteland slechts 38 euro.

“Leven op het platteland minder hectisch”, zegt relatiedeskundige Jenni Trent Hughes in de Daily Mail. “Dat geeft rust en dat zie je terug in de kwaliteit van relaties. Rust, frisse lucht en de natuur dragen zeker bij aan een succesvolle relatie.”

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.