Sedert begin augustus zijn leden van de Bond Penitentiaire Ambtenaren in Suriname(BPAS) in staking. Rekruten vertellen in gesprek met GFC Nieuws vanaf toen te worden ingezet om het werk voort te zetten.

“Dat is haast niet zo erg, maar nu wordt het wel teveel. De rekruten moeten nu 12-urige diensten draaien, zonder dat ze ervoor vergoed worden. De bond die blijft, maar staken en er is niemand die naar de rekruten om kijkt. Het enige dat gezegd wordt, is om vol te houden. De opleiding is zelf on-hold gezet”, aldus de rekruten.

De bondsvoorzitter is volgens hen daarvan op de hoogte, maar het lijkt erop alsof het hem niet deert. De Onderdirecteur Delinquenten zorg die zegt doodleuk in een interview dat het niet juist is dat rekruten nu het werk van de gegradueerden doen.

“Is dit nu een moderne vorm van slavernij? Dit wordt echt teveel. De rekruten zijn nu uitgeput en kunnen het ook niet meer aan. Is er iemand die ons kan en gaat ondersteunen met wat er nu gaande is?” De rekruten zeggen de situatie beu te zijn. Ze zien nog geen oplossing, terwijl zij zich kapot werken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.