Paramaribo – De Rekenkamer van Suriname heeft afgelopen maandag 12 november de ceremoniële opening gehad van de 3i Management Workshop in Hotel Krasnapolsky. In totaal zijn er 26 vertegenwoordigers, waarvan 24 uit het Caribisch gebied en twee van INTOSAI Development Initiative (IDI), afkomstig van het secretariaat uit Noorwegen.

De Voorzitter van de Rekenkamer van Suriname, Charmain Felter, en de Secretaris Natasha Vredeberg, hebben geparticipeerd aan deze 3-daagse Management Workshop welke heeft geduurd van 12 t/m 14 november.

De ceremoniële opening is bijgewoond door de Voorzitter van het Parlement, mevrouw Jenny Simons, de Voorzitter van de vaste commissie van Financiën, de heer R. Parmessar en vertegenwoordigers van de IDB in Suriname.

De Directors van IDI, de heer Magnus Borge en de Secretary General van CAROSAI, mevrouw Averil James Bonnette hebben tijdens hun speech aangehaald dat dit een historisch moment is voor INTOSAI en CAROSAI.

Het is namelijk de eerste keer dat de Rekenkamer van Suriname als gastland heeft mogen optreden. Deze workshop is tevens de kick off van de 3i programma van IDI wereldwijd.

Het 3i programma staat voor ISSAI Implementation Initiative. De afkorting ISSAI staat voor “International Standards for Supreme Audit Institutions” en geeft invulling aan de internationaal aan te houden audit-standaarden ten behoeve van Rekenkamers.

Het programma is in het leven geroepen om Rekenkamers te helpen en waar nodig te ondersteunen om de ISSAI’s te implementeren binnen hun organisaties.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.