Mensen willen het liefst op vakantie als vervulling van hun laatste wens. Verre bestemmingen zoals Australië of Amerika zijn populair.

Dat blijkt uit onderzoek onder 1000 mensen door Nuvema Uitvaartverzekering.

Er werd aan de respondenten gevraagd wat hun laatste wens zou zijn op het moment dat ze wisten dat ze zouden te komen overlijden. Ruim 40 procent van de Nederlanders gaf aan graag nog een reis te maken

Verre landen als Australië en Amerika komen bij de meeste mensen als eerste op, maar ook een wereldreis maken (bijna 40 procent) is een geliefde laatste wens als het om vakantie gaat.

De laatste tijd doorbrengen met familie en vrienden is eveneens populair, hiervoor kiest bijna 17 procent. Het is opvallend dat helemaal niks wensen voor hetzelfde percentage van de Nederlanders een antwoord is. Mensen gaven daarbij als verklaring nu al te leven alsof het hun laatste dag zou zijn.

Er werd ook de vraag gesteld wat men zou laten varen als het einde nabij was. Het meeste genoemde antwoord zijn de financiën. Rekeningen en zorgen over hypotheelasten zijn niet langer belangrijk.

Werk en studie zijn eveneens zaken die onbelangrijk worden. 23,1 procent zegt hun baan op te geven en cijfers worden voor scholieren een bijzaak.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.