PARAMARIBO, 17 sep – De reislust van parlementariërs levert Suriname geen windeieren op. Volgens parlementariër Rabin Parmessar wordt wel degelijk veel binnengehaald aan geld en prestige. Niet voor niets zijn de Surinaamse delegaties doorgaans groter dan van collega’s. De kritiek dat de heren en dames meer uit zijn dan thuis, is niet terecht.

Er wordt keihard gewerkt, met resultaat. “Het parlement bepaalt uit hoeveel personen de delegaties bestaan. Maar als je de financiële input plaatst tegenover de output, dan heb je vanwege de actieve participatie veel meer binnen”, zegt Parmessar tegenover de Ware Tijd. Neem bijvoorbeeld de deelname aan de bijeenkomsten van de EU met de groep van voormalige kolonies, ACP. Dat levert Suriname ruim vijftien miljoen euro aan hulpgeld op.

Het geld is voor projecten in de bananenindustrie en watermanagement. Dat krijg je door ‘actieve participatie.’ Vandaar ook de relatief grote delegaties. “Het is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat vergaderen en gesprekken voeren”, aldus Parmessar. Dat het parlement er minder door kan vergaderen, moet maar op de koop toe. Want behalve geld, worden ook niet materiële winsten geboekt. “Er wordt nu meer rekening gehouden met het standpunt van Suriname.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.