PARAMARIBO, 1 aug – Werklozen hoeven binnenkort niet meer de deur uit om zich te laten registreren voor een baan. Volgens de Times of Suriname komt de dienst Arbeidsmiddeling zelf op bezoek. Deze tak van het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM, heeft niet al beste ervaringen opgedaan.

Het oude systeem van werklozen oproepen via krantenadvertenties, werkt niet. Daarom gaat Arbeidsbemiddeling nu de ‘kansarme’ wijken in. Dit gebeurt doelbewust. “Het stimuleren van werkgelegenheid is één van de punten opgenomen in het ontwikkelingsplan van de regering en in dat kader is het de verantwoordelijkheid van het ministerie om sterk te bemiddelen”, zegt Steven Relyveld, topfunctionaris op ATM. De oude methode sluit niet aan.

Het bemiddelen bij het zoeken naar een baan loopt vast op één eigenaardigheid. Volgens Relyveld lezen jongeren de krant zelden of nooit. Advertenties vallen al helemaal buiten hun gezichtsveld. Het ministerie neemt daarom een meer proactieve houding aan. Overigens zullen op den duur ook andere dan de kansarmen worden opgezocht. De regeristratie moet al in de komende schoolvakantie van start gaan.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.