Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Regio Midden slingert honderden bestuurders op de bon

De politie van Regio Midden heeft een ruim aantal auto- en bromfietsbestuurders op de bon geslingerd. Dit gebeurde in het kader van de verhoogde surveillance. De wetsdienaren van Regio Midden hebben in de periode van 1 tot en met 24 maart samen met een gemengde eenheid op verschillende locaties roadblocks gehouden. Er werd 1×24 uur gesurveilleerd.

Er zijn in totaal 681 autobestuurders geverbaliseerd. Dertien zijn proces-verbaal aangezegd ter zake rijden zonder in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. Voor rijden zonder dat het voertuig is verzekerd is aan 72 personen proces-verbaal aangezegd.

Een aantal van 411 bestuurders is bekeurd vanwege het feit dat hun voertuig niet ter herkeuring is aangeboden. Verder zijn 86 personen beboet ter zake rijden zonder veiligheidsgordel.

Zeven bromfietsers gingen op de bon voor het rijden zonder valhelm. Ook het rijden met een defecte koplamp, slechte of ongelijke sterkte ten aanzien van de voor- of achterverlichting en/of rijden met een andere dan de bij wet voorgeschreven witte of gele lichtbundel dat uitstraalt naar het van voren naderend verkeer is afgestraft. Hiervoor zijn 107 autobestuurders beboet.

Voor rijden zonder nummerplaat waren er 17 bekeuringen en 46 ter zake diverse verkeersovertredingen. Bij 46 voertuigen zijn de micaplaten verwijderd. Op alle bestuurders van rij- en voertuigen wordt het beroep gedaan om vóór het deelnemen aan het verkeer altijd eerst te controleren of het rij- of voertuig voldoet aan alle bij wet gestelde eisen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.