PARAMARIBO, 11 jun – De regering overweegt serieus zelf levensmiddelen te importeren. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Het belangrijkste motief is producten zo goedkoop mogelijk aan de man brengen. De verlaging op bepaalde producten loopt al enkele maanden. Toch valt er hier en daar wat aan te merken.

Niet alle winkeliers en supermarkten doen mee. “Het is een vrijwillige aangelegenheid”, zei Ameerali tijdens een ontmoeting met consumenten in Commewijne. Dit betekent dat mensen maar zelf moeten uitkijken naar deelnemende winkels. Waar het wel gebeurt, liggen de prijzen van een geselecteerde groep artikelen relatief lager. Volgens Ameerali is het betaalbaar houden een hele toer. Subsidie van individuen is een mogelijkheid en die wordt bestudeerd.

Maar het is niet verwachtbaar dat een dergelijke maatregel binnenkort al wordt doorgevoerd. “Het is niet eenvoudig”, aldus Ameerali. Waar wel aan wordt gedacht is het importeren van levensmiddelen. Op die manier is de regering zelf in staat de prijzen te beïnvloeden. Het zou wel een hele omslag betekenen na het beleid van het vrije markt mechanisme onder Nieuw Front-vlag. De angst bij maatregelen als import en subsidie geldt merendeels de grote corruptiegevoeligheid.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.