PARAMARIBO, 13 sep – Het is hoog tijd om drastisch te bezuinigen. Dit zegt president Desiré Bouterse. De inkomsten van de regering zijn behoorlijk terug gelopen. Alleen al aan opbrengsten uit de goudwinning wordt zo’n honderd miljoen dollar minder gevangen. Tijd dus om de tering naar de nering te zetten.

Het begint bij de regering zelf en de top van de ambtenarij. Gratis bellen en belastingkortingen moeten eruit. “De ministers krijgen al een salaris van zestienduizend Surinaamse dollar (ongeveer vierduizend euro) en gratis benzine, terwijl de arme man die maar negenhonderd Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd euro) verdient, keihard moet betalen. Dit alles gaan wij terugdraaien.” zei Bouterse in het radioprogramma Bakana Tori. Ook vergunningen voor hout en goud gaan onder de loep.

Houders van dergelijke vergunningen betalen een schijntje in vergelijking tot wat uit de grond wordt gehaald. Overigens zijn er op sommige ministeries allerlei privileges die juist onder de huidige regering standaard werden. En dat ondanks de luid verkondigde bezuinigingen die in 2010 werden aangekondigd. Zo zijn er ministeries waar wie het maar wil mag aangeven dat hij een huurauto nodig heeft. Die wordt prompt geleverd. Secretaresses en bodes komen in aanmerking met ook nog ‘gratis’ benzine.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.