PARAMARIBO, 24 aug – De regering is bereid het noodlijdende bauxietbedrijf Suralco een helpende hand te bieden. Dit zegt minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Het bedrijf moet wel aangeven waar hulp nodig is. Tot nog toe is er geen reactie geweest op een eerder hulpaanbod. Daar is enigszins begrip voor.

“Ik denk dat men drukdoende is de vraagstukken waarvoor men staat, het hoofd te bieden, zoals het halen van bauxiet in Nassau”, zegt Hok tegenover de Times of Suriname. In het Nassaugebergte zit een deel van de laatste resten Surinaams bauxiet. Suralco, dochterbedrijf van multinational Alcoa, bereidt de winning voor. Er wordt onder meer een weg aangelegd van Nassau naar de raffinaderij te Paranam. De schommelende marktprijs voor bauxiet heeft daar kennelijk geen invloed op.

Er ligt nog een flinke voorraad bauxiet in het Bakhuysgebergte, in West- Suriname. Tot serieuze besprekingen met Aloca is het nog niet gekomen. Suriname lijkt in elk geval alle reden te hebben zich hulpvaardig op te stellen. “We hebben als regering al aangegeven dat de ruimte er is. We hebben altijd gereed gestaan om deze multinational die belangrijk is voor de werkgelegenheid in Suriname, bij te staan en te kijken wat onze bijdrage kan zijn”, aldus Hok.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.