CLO-voorzitter Ronald Hooghart

door Robin Rosario

PARAMARIBO – Het is CLO-voorzitter Ronald Hooghart gisteren gelukt vice-president Robert Ameerali over te halen de vaste aanstellingen van de drie ATM’ers die met ontslag werden bedreigd, te tekenen. De komende week zullen zaken worden afgerond. Hooghart herhaalt in gesprek met GFC Nieuws dat de fout niet ligt bij de vice-president maar dat ministers en directeuren in het verleden zaken niet goed hadden aangepakt.

Door deze nieuwe situatie zal de CLO niet meer naar de rechter stappen zoals werd overwogen, als deze werkers ontslagen zouden worden. Het gaat niet alleen om de drie werknemers bij het ministerie van ATM maar ook om honderden anderen die op contractbasis al jaren werken op verschillende ministeries en nu met ontslag worden bedreigd.

“Ook voor deze mensen zal de CLO opkomen”, aldus Hooghart. Bij een eerdere gelegenheid had ex-minister Clifford Marica op radio ABC gezegd dat deze mensen niet de dupe mochten worden van fouten van de overheid. Marica was ook minister van ATM. Hij benadrukte dat in zijn periode hij geen mensen op contractbasis had aangenomen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.