Wat de president gezegd heeft, heeft hij ook gedaan. Het contract voor de bouw van de Carolinabrug door Ballast Nedam is in 2011 opgezegd. Toen is er een claim gekomen en die is niet betaald. Er is daarna overeengekomen dat de werkzaamheden door dezelfde aannemer voortgezet zullen worden zonder claim en dat is wat er nu wordt uitgevoerd”, zegt minister Rabin Parmessar van Openbare Werken(OW).

Hiermee hoopt de minister dat alle geruchten over het betalen van een miljoenen claim aan Ballast Nedam tot het verleden gaan behoren.

Ballast Nedam heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met het ministerie van OW voor het ontwerp en de bouw van de Carolinabrug over de Surinamerivier. In een aparte vaststellingsovereenkomst is ook de afwikkeling overeengekomen van de beëindiging van een eerdere opdracht voor de Carolinabrug door het ministerie in augustus 2011.

De directievoering namens OW is ondergebracht bij een consortium van vier Surinaamse ingenieursbureaus benadrukt Parmessar. De contractwaarde van het ontwerp en de bouw van de brug bedraagt circa 19 miljoen euro.

President Desi Bouterse legde eerder uit dat hij na het aanhouden van de claimbetaling, zoals toegezegd een team deskundigen in de arm heeft genomen voor technisch en juridisch advies over de brug en de claim. Nadat er een gesprek tussen de president en Ballast Nedam is geweest, werd besloten om de claim te laten vervallen. Ballast Nedam moest een nieuwe offerte indienen voor de Carolinabrug. De nieuwe Carolinabrug zal over een jaar opgeleverd worden. Het bouwcontract werd in december 2013 getekend.

Voor de bewoners van Redi Doti, Pierre Kondre en Casipora is de brug bijzonder belangrijk voor het transporteren van hun goederen naar Paramaribo. Ze doen aan grootschalige ananasteelt en treffen momenteel voorbereidingen om met cassaveteelt te beginnen.

Voor het afleveren van hun producten is de Carolinabrug een belangrijke verbinding. Nu zijn ze afhankelijk van de veerdiensten die er vanaf vijf uur ’s morgens tot zes uur ’s middags zijn. Slechts voor dringende gevallen kan na het vastgestelde tijdstip nog een beroep worden gedaan op het veer. (Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.