PARAMARIBO, 3 dec – De regering besteedt een onverantwoord groot deel van haar budget aan dienstreizen en feesten. Dit stelt parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP). Aan de andere kant is er geen of nauwelijks geld voor de sociaal achtergestelde groepen. De regering zal een verklaring moeten geven voor deze scheve verhouding.

Dat zal dan moeten gebeuren tijdens de begrotingsdebatten in het parlement. “De regering moet onder andere verduidelijken waarom er grif geld is uitgegeven aan dienstreizen en feestvieren en meer aandacht daaraan is besteed dan de sociale groepen die in het afgelopen jaar juist aan de kant zijn geschoven. Als je kijkt naar hun prioriteitenlijstje, dan zie je precies het omgekeerde gebeuren”, zegt Gajadien tegenover de Times of Suriname.

Een goed voorbeeld is het onafhankelijkheidsfeest in Nickerie. Daar zouden miljoenen aan besteed zijn. “Daarnaast zien we een heleboel onnodige dienstreizen met chartervluchten voor de president en leden van de regering. Dat zijn allemaal onnodige uitgaven die liever besteed konden worden aan de sociaal zwakkeren in de samenleving”, aldus Gajadien. Het spreekt dat de afgelopen weken onder meer kindertehuizen klagen over het uitblijven van subsidies.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.