PARAMARIBO- De huidige Surinaamse regeercoalitie gaat met een gereduceerd aantal zetels verder regeren. GFC Nieuws verneemt van zeer goed ingevoerde politieke bronnen binnen de NDP, dat zowel Nieuw Suriname (NS) en de BEP geen deel meer zullen uitmaken van de coalitie.

De NDP, ABOP, KTPI Nieuwe Stijl en de Pertjajah Luhur (PL) zullen voortaan met 30 zetels een coalitiemeerderheid vormen in het parlement. Dit besluit is vanavond unaniem genomen tijdens de coalitietop. Gisteravond waren de contouren van deze plannen al uitgebreid besproken. De afspraak is dat er een hecht blok gevormd is en blijft, dat de politieke rit zonder scheuren zal uitrijden.

Dit besluit heeft ook tot direct gevolg dat de BEP ministers binnenkort geen deel meer zullen uitmaken van het regeringsteam. Op 5 mei staat er een grote gezamenlijke meeting van de partijen gepland. Dan zal er onder meer een gewijzigd ministersteam aan de gemeenschap worden gepresenteerd. Ook wil men daarmee de kracht van de combinatie tentoonstellen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.