GFC NIEUWSREDACTIE- De 46 jarige J.K. door de politie van Henar, Nickerie, voor diefstal van een motor van een tractor aangehouden.

J.K. die een bekende van de politie is, wordt ervan verdacht in de nacht van 26 op 27 februari een motor van een tractor en een onbekend aantal gereedschappen op een rijstveld te Middenstands Polder te hebben weggenomen.

De benadeelde ondernemer K.R. deed aangifte van de diefstal bij de politie van Henar en gaf aan dat hij zijn tractor op 26 februari had ingezet om water te pompen naar zijn rijstveld.

Toen het laat werd, zette hij de motor uit en liet alles zonder toezicht achter en vertrok naar huis. Bij aanvang van zijn werkzaamheden de volgende ochtend merkte hij op dat de motor van zijn tractor ontbrak.

Aan de hand van de aangetroffen sporen die leidde naar de plek waar de tractor van een andere ondernemer, ene T. stond, vermoedde de aangever direct dat de wachter van T. meer van deze diefstal moest afweten. Op de tractor van T. zag K.R. ook nog een buigtang die aan hem toebehoort.

De verdachte wachter J. bleek de bekende van de politie te zijn, die verschillende vonnissen op zijn naam heeft staan.

Hij werd opgespoord, aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. J. ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd.

De verdachte is in verzekering gesteld. De buitgemaakte zaken zijn nog niet achterhaald.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.