Twee jaar onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Dit vonnis legde kantonrechter Albert Ramnewash op aan Ricardo D. De rechter vond het vonnis passend voor de gepleegde delicten. Ricardo D. is een recidivist. In 2009 werd hij reeds veroordeeld voor dergelijke delicten, namelijk diefstal en inbraak.

De beklaagde bekende 4 van de ten laste gelegde feiten. Dat zijn ook de feiten die het Openbaar Ministerie(OM) en de rechter bewezen hebben geacht. Het verweer van raadsvrouwe Amierkhan werd volledig ter zijde gelegd.

Op 13 november 2013 heeft Ricardo D. aan de Latourweg een bromfiets van Johan N. weggenomen. Dit bekende hij reeds bij de aanhouding. Hij gaf ook aanwijzingen die overeenkwamen met de verklaringen van de benadeelde. Op de zitting kwam Ricardo D. echter hierop terug.

Op 25 augustus en 11 september 2013 heeft hij bij Rossignol slagerij ingebroken door de deur te forceren. Hij heeft daarbij uit een kluis SRD 20 weggenomen, SRD 2.875 die hij elders in het pand vond en chocoladerepen. Ook belkaarten en een computerscherm behoorden tot de buit. Op de camerabeelden is hij volledig waar te nemen tijdens zijn handelingen.

Ricardo D. betuigde spijt en beloofde nooit meer tot dergelijke zaken te zullen over te gaan en vroeg om een laatste kans. Vanwege gebrek aan bewijs werd hij vrijgesproken in de case van de bromfiets die zou hebben gestolen. Het ander geval is overtuigend bewezen en is hij conform de eis van het OM gevonnist.(Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.