Dino W. was eerder in 2008 al veroordeeld voor het overtreden van de wet op verdovende middelen. Gisteren werd Dino W. wederom veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar door kantonrechter Albert Ramnewash. Dino W. kreeg ook een boete van SRD 7500 opgelegd, vervangende met zes maanden hechtenis.

Dino W. ontkent ten stelligste de wet op verdovende middelen te hebben overtreden. Vanaf zijn aanhouding maakte hij gebruik van zijn zwijgrecht.

De drugs is onderschept op 21 oktober 2013 op de Oostwestverbinding, terwijl Dino W. het spul transporteerde. De politie kreeg een anonieme tip over de transport van de drugs en trof conform de uitleg van de beller ca. 5 gram cocaïne aan bij de beklaagde en wel aan het lijf en op verschillende plekken in zijn voertuig.

De medebeklaagde van Dino was in eerste instantie een getuige die de raadsman had opgeroepen in het belang van Dino. De getuige verklaarde dat de drugs van hem was, maar kon geen specifieke informatie verschaffen over de hoeveelheid.

Ook op andere concrete vragen gaf hij oppervlakkige antwoorden. Vanwege zijn verklaring werd hij ook vervolgd, maar is conform de strafeis van de officier van justitie(ovj) gisteren vrijgesproken.

De ovj zei dat er hier duidelijk sprake was van het op een dwaalspoor willen brengen van justitie hetgeen ze niet gelukt is. (Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.