In een artikel, verschenen op zaterdag 23 september in een van de dagbladen in Suriname, zijn antwoorden van de politiewoordvoerder hoofdinspecteur Naarden geciteerd die niet juist zijn. Dit zegt de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname (KPS).

“Zo wordt in dat artikel onder andere aangegeven dat de woordvoerder gezegd heeft, dat de politieagent, die onlangs slachtoffer was van een brute beroving, behalve politieambtenaar ook handelaar is. Voorts dat hij zaken met geld doet en daarom geld in huis heeft. Deze antwoorden zijn niet door de woordvoerder gegeven op vragen van de journalist”, wordt benadrukt door de PR van het KPS.

Met betrekking tot het verlenen van hand- en spandiensten door werknemers aan criminelen is het inderdaad zo dat de politie in de loop der tijden een aantal gevallen heeft gehad waarbij uit onderzoek naar voren is gekomen, dat werknemers, arbeiders of aanverwanten informatie hadden gegeven aan criminelen, die zij gebruikt hadden om hun slag te slaan.

Deze opmerking heeft de woordvoerder gemaakt en adviseerde ondernemers om gebruik te maken van de diensten van professionele waardetransportbedrijven als zij grote geldbedragen ergens moeten ophalen of bezorgen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.