Het Regio Bijstand Team West (RBTW) heeft na verkregen en uitgewerkte informatie op zaterdag 3 december in een voertuig dat geparkeerd stond aan de Malabarweg in het ressort Waldeck twee manspersonen aangehouden.

Volgens de verkregen informatie was dat voertuig beladen met een grote partij “kippen bout”, die gesmokkeld zou worden naar het buurland Guyana. Bij een ingesteld onderzoek troffen de wetsdienaren inderdaad een hoeveelheid dozen met kippen bout aan.

Naar zeggen van de bestuurder I.S. had hij motorpech, waardoor hij zijn weg niet kon vervolgen. De andere manspersoon bleek een vreemdeling te zijn die illegaal in Suriname vertoeft en de politie aangaf dat hij via Guyana zou afreizen naar Venezuela.

Beide manspersonen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het voertuig en de hoeveelheid kippenbout zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is I.S. ter zake smokkel door de politie in verzekering gesteld, terwijl de andere verdachte in vreemdelingenbewaring is opgehouden.

The post RBTW houdt twee verdachten aan ter zake smokkel en overtreding vreemdelingenwet appeared first on Korps Politie Suriname.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.