De 33-jarige verdachte Jonathan K. is op dinsdag 13 april door de politie van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden voor verduistering.
Een 32-jarige vrouw deed op dinsdag 9 maart aangifte bij de Recherche van Regio Oost. Zij verklaarde bij de politie dat zij Jonathan via sociale media heeft leren kennen. Hij stelde zich voor als een politieambtenaar tevens ondernemer, die kon bewerkstelligen dat de aangeefster makkelijk en snel een auto zou kunnen kopen. Tijdens een ontmoeting met Jonathan overhandigde de vrouw een groot geldbedrag in Surinaamse Dollars aan hem voor de aankoop van een auto. Het resterend aankoopbedrag maakte ze “online” over naar de verdachte.
Na de overmaking van het geld maakte ze vaker contact met Jonathan om te vragen naar de auto. Hij hield haar op de lange baan en kwam steeds met een ander smoesje, waardoor de benadeelde besloot aangifte te doen bij de politie.
De verdachte Jonathan werd opgespoord en op 13 april aangehouden door leden van het RBTP. Hij werd vervolgens overgedragen aan de Recherche van Regio Oost die belast is met het onderzoek in deze strafzaak. Bij de voorgeleiding heeft de verdachte voornoemd toegegeven dat hij geld van de vrouw in ontvangst heeft genomen om een auto voor haar te kopen.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Jonathan in verzekering gesteld door de politie.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.