“Ze willen alleen onze zetels en dat kan niet”, zegt Raymond Sapoen, één van de ondervoorzitters van de Pertjajah Luhur(PL) stellig. PL heeft getoond een betrouwbare partner te zijn en wenst de partij zodanig worden behandeld. PL is bereid om met alle partijen in Suriname te werken. Voor de partij is echter respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid van eminent belang, benadrukt de politicus. PL wil als volwaardige partner behandeld worden.

De partij stoort zich er niet aan dat diverse politieke partijen in het openbaar aangeven niet met PL te willen of zullen samenwerken. Sapoen weet dat diezelfde partijen, hetzij grote of kleine partijen, wel beseffen dat zij niet zonder de PL kunnen. Zonder PL is men niet instaat een regering te vormen en dat weten ze, hield Sapoen zijn gehoor afgelopen zaterdag voor in Nickerie.

Het is belangrijk dat de achterban weet hoe belangrijk de positie van PL is, vervolgde hij. “Als Santokhi nou keizer of president wil worden. hij heeft PL nodig. Als Bouterse nogmaals president wil worden, heeft hij PL nodig”. Het stoort hem daarom dat vooral NDP’ers negatief uithalen naar de PL. De partij is echter niet op oorlogspad.

Sapoen merkte op dat in 2015 op basis van gelijkwaardigheid partijen met elkaar moeten omgaan bij de regeringsformatie. Het is zo goed als zeker dat PL deel zal uitmaken van de regering van na 2015. Belangrijk is dat men niet alleen moet azen op de zetels van PL om regeermacht te verwerven, terwijl respect, saamhorigheid en eenheid zoek zijn. (Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.