PARAMARIBO – De Raad van Vakcentrales in Suriname, RAVAKSUR, is niet ontevreden met de opkomst vanmorgen in verband met de viering van Arbeidersdag. Dit vond plaats op het Fred Derbyplein, Blok III, vlak achter het standbeeld van de voormalige vakbondsleider en politicus.

Robby Berenstein, voorzitter van de vakcentrale C-47, zegt in gesprek met GFC Nieuws dat hij meer gasten had verwacht, maar niet ontevreden is. Het is weer eens na jaren dat RAVAKSUR een gezamenlijke 1 mei-viering heeft georganiseerd. Berenstein zegt dat in de 25 jaren die RAVAKSUR bestaat, zij veel heeft bereikt voor de arbeiders.

Berenstein: “Wij zijn nog niet waar het wezen moet, maar wij werken door totdat wij hebben bewerkstelligd dat de gemiddelde arbeider een zeker bestaan heeft.”

RAVASUR werd 25 jaar geleden opgericht toen de vier voorzitters, Ramon Cruden (PWO), Fred van Russel (Moederbond), Hendrik Sylvester (CLO) en Fred Derby (C-47), bij elkaar kwamen om samen meer draagvlak te hebben om de belangen van de arbeider te behartigen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.