DOOR DE GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Rattenpoep, menselijke urine, maar ook zeer giftige chemicaliën als arsenicum, cyanide, kwik en lood zijn terug te vinden in namaak make- up en parfums. In nep make-up zoals mascara, lipgloss, lippenstift, eyeliner, mascara, foundation en parfums trof de politie na laboratoriumonderzoek significant schadelijke hoeveelheden van deze smerige afvalstoffen en ziekmakende chemicaliën aan.

Het blijkt dat er bij het fabriceren van nep cosmetica, niet hygiënisch wordt gewerkt. Bovendien ontbreekt er adequaat toezicht.

“In Suriname is de overgrote hoeveelheid make-up en parfums ABSOLUUT FAKE en afkomstig uit China”, zegt een Amerikaanse expert die sinds 2001 wereldwijd onderzoek doet naar nepproducten aan GFC Nieuws.

“Niet alleen make-up en parfums, ook verschillende tassen, kleding en schoeisel worden nagemaakt en in jullie land aangeboden als wereldbekende topmerken zoals Gucci, Armani, Versace, Chanel, Prada, Ralp Lauren en dergelijke. Deze  worden meestal op zeer goedkope wijze in China geproduceerd en wereldwijd verspreidt. In Suriname en andere derde wereldlanden echter, is er helemaal geen toezicht, dus de verkopers van deze fakeproducten hebben daar vrij spel en kunnen zo makkelijk hun woekerwinsten maken”.

“Het gaat om een probleem dat zich door het makkelijker online kopen via internet, nu in steeds meer landen, ook in de VS en Europa, begint voor te doen. In Suriname alsook andere landen waar er geen of weinig toezicht is, worden de nep make-up en parfums probleemloos in winkels aangeboden aan consumenten. En niemand die er wat van zegt! Vaak wordt er misbruik gemaakt van de onwetendheid van kopers die er soms vanuit gaan dat de producten niet nep zijn”, is de uitleg van de expert.

De deskundige waarschuwt dat het gebruik van deze goedkopere namaakproducten met rattenpoep en menselijke urine allergische reacties kunnen uitlokken of veel ernstigere gevolgen met zich kunnen meebrengen.

De Engelse politie die het uitgebreid laboratoriumonderzoek liet uitvoeren, waarschuwt momenteel intensief voor deze nagemaakt verzorgingsproducten.

Ook de bekende Nederlandse visagist Leco Zadelhoff waarschuwde afgelopen week op de televisie voor namaak make- up met rattenpoep en urine. Zadelhoff die gekwalificeerd wordt als een van de beste visagisten in Nederland, en  al decennialang bekende Nederlandse sterren behandeld, vertelde op RTL 4 over de gevaren.

Klik op de deze link voor het televisie interview met Leco Zadelhoff>> RATTENPOEP EN URINE IN MAKE-UP

Het bericht Rattenpoep en menselijke urine in make-up en parfums Suriname verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.