Een etentje in een vegetarisch restaurant in de Chinese stad Guangzhou is niet bepaald prettig verlopen voor een groepje vrienden. Huang, een vrouw uit het gezelschap, werd tot haar grote schrik gebeten door een rat die pardoes uit het vals plafond van het eethuis naar beneden kwam gevallen.

Zo’n voorval zou voor de meeste restauranthouders de gelegenheid zijn om uitgebreide verontschuldigingen aan te bieden en als de bliksem werk te maken van de rattenplaag in hun zaak. Maar niet voor Chai, de zaakvoerster van restaurant ‘Hixing’. ‘Omdat we een vegetarisch restaurant zijn, maken we er een erezaak om geen dierenleed te veroorzaken’.

Principes
‘Ik was erg verrast toen ik over het incident hoorde’, aldus mevrouw Chai. ‘Ik heb twee obers het vals plafond laten onderzoeken. Ze hebben geen ratten meer gevonden. En mocht dat het geval zijn geweest, zou ik ze niet laten verdelgen. Dat is tegen mijn principes als vegetariër’. Chai zal wel de medische kosten van mevrouw Huang vergoeden.

Niet appetijtelijk
Het slachtoffer is inmiddels nog altijd geschokt door wat haar is overkomen. ‘De rat was zo groot als mijn hand. Ik zag trouwens nog een exemplaar lopen op de zoldering. Ik werd tot bloedens toe gebeten door het ongedierte. Ik ben meteen een spuitje gaan halen om me te beschermen tegen infecties. Ratten die uit het plafond vallen: appetijtelijk is het allerminst. Vegetarisch restaurant of niet’, aldus mevrouw Huang.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.