PARAMARIBO- Leerlingen van de Renckewitzschool, de OS Flu II, de OS Paradise, de Christiaan Davidschool, de OS Houttuin 1 en de St. Agnesschool hebben dinsdagmiddag bij de feestelijke afsluiting van de Samsam Webexpeditie in Theater Unique spontaan een rap-show weggegeven. Het jaarlijkse internetavontuur had dit jaar een geheel nieuwe dimensie.

Het themaland was Tanzania en er werd via het maartnummer van Samsam en via het internet kennisgemaakt met hiphopmuziek en een populaire hiphopband. Leerlingen mochten gedurende een maand filmpjes over muziekstijlen en -groepen bekijken en die aan de hand van vastgestelde criteria beoordelen. Ze schreven gedurende de vier weken in maart, vier keer een schooljuryrapport, waarin met argumenten de winnende groep werd geselecteerd.

Een belangrijke sponsor van de Samsam Webexpeditie voor Surinaamse scholen is Telesur. Er werden gisteren certificaten uitgereikt aan alle deelnemende scholen, aan alle leerlingen, boekenbonnen aan alle rappers en prijzen aan alle winnaars. De vertegenwoordiger van Telesur, mevrouw Sallons, mocht ook een certificaat van dank in ontvangst nemen.

Van de zes deelnemende juryscholen uit Suriname eindigde de Renckewitzschool internationaal binnen de top tien. Bij de afsluiting kreeg de Renckewitzschool van de Stichting Projekten een televisie en een dvd player. De school die voor Suriname op de tweede plaats eindigde was de OS Flu II. De school kreeg een dvd-speler cadeau. Op de derde plaats eindigde OS Paradise, die naar huis mocht met een radio-cd-player. De aanmoedigingsprijzen, bestaande uit een boekenpakket voor de schoolbibliotheek, waren voor de Christiaan Davidschool en de St. Agnesschool.

De OS Houttuin I, die niet kon deelnemen aan de internationale juryrapportenwedstrijd, deed mee met een aantal Surinaamse webexpeditieopdrachten, en viel ook in de prijzen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.