De Stichting Scholengemeenschap Arya Dewaker telt 3 muloscholen. Elk jaar worden de beste leerlingen van deze 3 muloscholen in de bloemetjes gezet door het bestuur. Van de 3 muloscholen komen dit jaar voor zowel A4 als B4 de beste leerlingen uit de MR Dayanandschool. Voor de A – richting is Jermay Rampersad de bestgeslaagde en Geetandjeli Sewdajal voor de B – richting

De Stichting Scholengemeenschap Arya Dewaker telt 3 muloscholen. Elk jaar worden de beste leerlingen van deze 3 muloscholen in de bloemetjes gezet door het bestuur. Van de 3 muloscholen komen dit jaar voor zowel A4 als B4 de beste leerlingen uit de MR Dayanandschool. Voor de A – richting is Jermay Rampersad de bestgeslaagde en Geetandjeli Sewdajal voor de B – richting. ‘Ik ben heel erg trots op mezelf’, zei een ernstig kijkend Jermay Rampersad aan Dagblad Suriname. Ik heb me het hele schooljaar ingezet om als bestgeslaagde uit de bus te komen’, zegt de tiener. Het is niet een moeilijk schooljaar geweest, maar ik heb wel veel moeten opofferen.’

Rampersad geeft desgevraagd mee dat hij op alle feestdagen thuis bleef om te studeren. Deze bestgeslaagde zegt dat hij naar het Lyceum wil en daarna Accountancy wil gaan studeren. Volgens Jermay heeft hij zijn succes ook te danken aan zijn familie, die hem steeds bemoedigde om het beste van dit schooljaar te maken. ‘Nu heb ik de vruchten ervan geplukt.’ Aan de leerlingen die niet zijn geslaagd, geeft deze bestgeslaagde mee om de moed niet op te geven en harder hun best te doen. Volgens Jermay vertrekt hij met leuke herinneringen van de MR Dayanandschool. Hij zal vooral de leerkrachten erg missen.

Geetandjeli Sewdajal zegt dat zij haar succes vooral te danken heeft aan haar familie, vrienden en de leerkrachten die heel goed les hebben verzorgd. ‘Ik vond het schooljaar heel leuk, ik wilde dat het niet moest eindigen. Sewdajal wil graag naar het Lyceum II en daarna naar de Faculteit der Medische Wetenschappen om later kankerspecialist te worden. Volgens Geetandjeli heeft zij gewoon hard haar best gedaan en daarom geeft zij de leerlingen die niet geslaagd zijn mee om harder hun best te doen.

De directeur van de MR Dayanandschool, Wisnoedath Bisnajak, is niet alleen heel erg trots op deze 2 leerlingen, maar ook blij met het slagingsresultaat van zijn school. Van de 65 examenkandidaten van de MR Dayanandschool zijn 53 (82%) direct geslaagd, 6 (9%) hebben herexamen en 6 (9%) zijn afgewezen. ‘Ik ben toch dik tevreden met het resultaat als wij moeten letten op de omstandigheden waaronder wij hebben moeten werken’, zegt de directeur. ‘Ik heb mijn lerarenteam steeds aangespoord om het beste van te maken, omdat wij de MR Dayanandschool weer de naam en plek willen geven in de gemeenschap.’ Bisnajak vertelt dat de school in het verleden tussen de 95 – 100% geslaagden kende. Op de vraag wat de omstandigheden zijn waaronder zij dit schooljaar hebben moeten werken, somt de directeur op: grote klassen (37/38 leerlingen per klas), gebrekkige leermiddelen en gebrekkig meubilair.

Van de familie Achaibersing hebben Jermay Rampersad, Geetandjeli Sewdajal en de school een geschenk gehad.

Widjai Ganesh

 

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.