GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in Suriname moet vandaag om 9:00 uur ’s morgens voor de rechter verschijnen.

Hij is voor het gerecht gesleept om vermeende belediging en aantasting van de goede naam en eer van Jennifer van Dijk-Silos, Steve Meye en Patrick Bhagwandin.

De indieners eisen rectificatie door de minister. De drie eisers hebben mede een petitie aangeboden over ‘apartheid en discriminatie’ op 20 augustus aan waarnemend president, Ronnie Brunswijk.

In de petitie wordt de aandacht gevraagd voor de gevolgen van het huidige coronabeleid in relatie tot het tegengaan van apartheid en discriminatie van niet-gevaccineerde Surinamers.

Ramadhin zegt dat het hem vooralsnog onduidelijk is hoe hij mensen beledigd heeft. Het is in ieder geval nooit de intentie om mensen te beledigen, zegt de bewindsman.

Volgens hem heeft de regering iedereen nodig om de Covid-crisis aan te vechten; ook zij met een verschil van mening. Hij zal echter geen enkele rechtszaak uit de weg gaan, aldus de minister.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.